top of page

​​​​​​​FLOWERS

                     IN

                          CONCERT

Irina Plyassova - soprano                                         www.irinaplyassova.com                   

geboren in de Oekraïne en begon haar muzikale opleiding op vroege leeftijd. Na de Muziekschool en het Tsjaikovski Muziek College (Almaty, Kazakstan) studeerde zij aan het Kazakstan Staats Conservatorium als zangeres, musicoloog en pianist. Als zangeres maakte zij haar debuut met de rol van Tatjana in Eugene Onegin en Snjegurochka (dito) in de Opera Studio van Almaty.

             Irina is reeds geruime tijd geleden naar Nederland verhuisd, waar zij traditionele interpretatie van Europese muziek studeerde met Rosemary Silberman en waar zij werd gecoacht door Roberta Alexander , Valerie Guillorit en Natalia Jakovleva.

In 1999 zong Irina de rol Liza in Tsjaikovski's Pique dame in het Pushkin Festival in Verona. Rollen van Vanessa in Barber's dito, Magda in Menotti's Consul en Lucy in Menotti's Telephone vertolkte zij ook (concert versie).

             In 2003 zong zij in Qatar de rol van Jasmina in de wereldpremière van Michiel Borstlap's Ibn Sina.

In 2004-2006 heeft Irina deel genomen in twee projecten van Stichting Symbolisch Theater, te weten “Zauberflote” en “Symboliek in Opera”.

Zij was de producer en zangeres van een muzikale- theatrale voorstelling “Rossinissimo”in 2005, en de solo-opera “La Voix Humaine”van Poulenc in 2009 (bij Breakthrough Foundation).

              Irina Plyassova heeft een aantal zeer gevarieerde liederen programma's op haar repertoire, die zij uitvoert met verschillende musici en ensembles. Een voorbeeld daarvan is “Flowers in Concert”, een                                          origineel en theatraal liederenprogramma, samen met  pianiste Natalia Bokova.

 

 

I

 classical songs,  stories
                            and  visual art
bottom of page